Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

19. mar. 2018

Rekordhøjt salg af sommerhuse

Sommerhussalget sprænger rekord, viser tal fra Finans Danmark. Se listen over sommerhussalg her.

© danbolig

© danbolig

Sommerhusejerne kan roligt læne sig tilbage i liggestolen og nyde udsigten til et rigtig godt år på sommerhusmarkedet. Handelsaktiviteten slår rekord, udbuddet falder og optimismen bobler blandt potentielle købere.

De seneste tal fra Finans Danmark viser, at der sidste år blev skrevet under på hele 7.767 sommerhushandler på landsplan. Det er det højeste antal, som er målt i statistikkens historie. Samtidigt er der tale om mere end en fordobling i antallet af sommerhushandler siden 2011.

”Det er ikke hver dag, at man står med så tydelig en rekord. I statistikken er der ikke registreret et år, som kan måle sig med det rekordhøje salg, vi så i 2017. Så selvom vi ikke kan mærke det på temperaturerne endnu, tror vi på endnu et varmt år på sommerhusmarkedet,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Boost til danskernes optimisme

Forklaringen på de mange handler på landsplan skal findes i den lave rente, den stigende beskæftigelse og de højere friværdier, mener boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

”Den lave rente gør det billigt at finansiere sommerhuset, og den stigende beskæftigelse betyder, at flere kan blive kreditgodkendt. Samtidig booster de højere friværdier danskernes optimisme, og derfor er det ikke så underligt, at mange gerne vil ind på markedet,” siger hun.

”Et sommerhus er ikke nogen nødvendighed, men det er en dejlig luksus, og hvis økonomien er til det, og man tror på, at fremtiden bringer noget godt, er der mange, der gerne vil med. Og det er den situation, vi står i nu,” tilføjer Lise Nytoft Bergmann.

Nemmere adgang til sommerhuset

Udviklingen er hjulpet på vej af de nye regler for sommerhuse, som blev besluttet i maj 2017. For det første blev det muligt at belåne sommerhuse med 75 procent realkreditlån mod tidligere 60 procent, og samtidig fik pensionisterne lov til at flytte permanent ind i sommerhuset efter et års ejerskab mod tidligere fem år.

”Både sommerhusejere og sommerhuskøbere har taget godt imod de nye muligheder. I Nordea Kredit har fire ud af fem sommerhuskøbere i andet halvår af 2017 valgt at optage et realkreditlån på mere end 60 procent af sommerhusets værdi og har på den måde fået et større lån, end de tidligere regler muliggjorde,” siger Lise Nytoft Bergmann.

Kilder: Nordea Kredit og Finans Danmark

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.