Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

28. aug. 2018

Tjekliste: Sådan gør du din bolig klar til salg

Det første indtryk af boligen er vigtigt, når den skal vises frem for potentielle købere. Læs ejendomsmæglernes råd til, hvordan du gør din bolig salgsklar.

© danbolig

© danbolig

Det tager ikke meget mere end et par sekunder, før vi har dannet et førstehåndsindtryk af en anden person. Det samme gælder ofte, når vi ser en bolig for første gang. Her får du danboligs råd til, hvad du selv kan gøre for at give det bedste indtryk af din bolig og gøre den klar til salg.

”Ejendomsmægleren klarer alt fra papirarbejde til fremvisninger, men boligejerne kan selv gøre en stor forskel, når boligen skal gøres klar til at blive vist frem. Købernes førstehåndsindtryk er vigtigt, så det er værd at bruge tid på,” siger Signe Poulsen, kommunikationsansvarlig i danbolig.

Den sidste finish

Start med at gå din bolig grundigt igennem. Det giver et godt overblik over, hvor der er brug for en kærlig hånd til at reparere småting. Hvis der mangler finish, bliver købernes helhedsindtryk trukket i den forkerte retning.

”Vi har næsten alle et hængeparti eller to, som savner lidt opmærksomhed. Mangler der er par fodlister, eller hænger ledningen til loftslampen? Vi vil helt automatisk kigge efter flere fejl og mangler, hvis vores øjne bliver mødt af halvfærdige projekter,” siger hun og tilføjer.

”Vi anbefaler generelt ikke den helt store renovering lige inden et salg, men de mere tilgængelige forbedringer er gode at få styr på. Vores mæglere kan altid hjælpe med en snak om, hvad der kan gøres ved boligen for at gøre den mere attraktiv for køberne."

KENDER DU VÆRDIEN AF DIN BOLIG?

Selvom du måske ikke går i salgstanker, kan det være sund fornuft løbende at få en vurdering af din bolig. Hos danbolig tilbyder kan du altid booke en gratis vurdering af din boligs værdi.

Når du er bestilt en vurdering, kommer mægleren på besøg, og efter en rundtur får du et foreløbigt bud på din boligs værdi. Det hele tager en kop kaffes tid og kræver ingen forberedelse for dig. Du behøver hverken pudse sølvtøj eller gøre hovedrent.

Efterfølgende kommer mægleren med en præcis vurdering af din bolig og giver gode råd til, hvordan du kan øge værdien og gøre den mere attraktiv for køberne – også selvom du ikke skal sælge lige nu. 

Book en salgsvurdering på danbolig.dk/bestil-salgsvurdering

Lys, lys, lys

Der er meget at hente med den rigtige belysning. Belysning betyder meget for stemningen og førstehåndsindtrykket af vores bolig, men det glemmer vi ofte at tænke på, når vi gør vores hjem klar til salg.

”Den rigtige belysning kan have en stor effekt, når boligen skal vises frem for køberne. Hvis der kun hænger en enkelt loftslampe midt i rummet, giver det måske lys nok, men det er ikke altid nok til at skabe stemning. Vores bedste tip er derfor at mikse forskellige lyskilder,” siger Signe Poulsen.

Det er også vigtigt at lukke det udendørs lys ind i boligen. Oprullede persienner og nyvaskede vinduer er den sikre vej til flot finish.

Boligberegner: Hvad koster det at låne til køb af bolig?

Ryd op og sorter

Vores hjem behøver ikke ligne udstillingskataloger. Det er der, vi slapper af om aftenen, laver lektier med børnene og læser bøger. Men når boligen skal sælges, skal de potentielle købere helst kunne se sig selv i dit hjem.

”Tung indretning med for mange møbler kan fjerne fokus fra boligen og få den til at virke mindre. Mange købere er på udkig efter mere plads, og derfor er det vigtigt at tænke i rummelig indretning, hvis boligen skal være mere attraktiv for køberne,” siger hun.

Den bedste anbefaling fra danbolig er, at god opbevaring altid giver en følelse af mere plads. Selvfølgelig kan der ikke trylles flere kvadratmeter frem, men den rigtige indretning kan give boligen et mere rummeligt udtryk.

Det personlige hjem

Indretning og nips er en personlig sag, som der ofte ligger mange tanker bag. Det kan være et arvestykke eller specialindkøbt design. Men når boligen skal sælges, kan det være en god ide at sortere og udvælge. 

”Udsmykning giver personlighed til hjemme, men hvis det er overalt – i vindueskarme, på skænken, på sofabordet og på hylder, kan køberne ikke se skoven for bare træer. Udvælg i stedet det, du holder allermest af, så det kommer rigtigt til sin ret,” siger hun.

Undgå overraskelser

Det kan sjældent betale sig at lave omfattende forbedringer lige inden et salg. Men bestiller man en førsynsrapport kan boligsælgerne læse kladden til den kommende tilstandsrapport, så de kan nå at udbedre skader og undgå overraskelser inden den endelige tilstandsrapport. 

Førsynsrapporten bliver lavet af en byggesagkyndig på samme måde som en tilstandsrapport.  Rapporten giver et overblik over, hvor der er synlige skader og risiko for skader, og den byggesagkyndige vil gennemgå, hvad sælgerne kan gøre for at udbedre dem.

”Det kan være en rigtig god ide at få ordnet nogle de skader, der ellers vil ende som anmærkninger i den endelige tilstandsrapport. Udbedringerne behøver ikke være dyre at få lavet og en flot tilstandsrapport kan spare sælgerne for at give afslag til køberne,” siger hun.

EJENDOMSMÆGLERENS 7 ANBEFALINGER

Førstehåndsindtrykket er afgørende for købernes vurdering af boligen. Her kan du læse vores 7 råd til, hvad du selv kan gøre for at give det bedste indtryk af din bolig.

 1. Giv indkørsel og havegang en kærlig hånd.
  Det giver køberne et godt indtryk af din bolig, når de ser din bolig for første gang.

   
 2. Frem med plæneklipper og hækkesaks.
  Haven er vigtig for mange købere, så et par timer med havearbejde er tiden værd.

   
 3. På med rengøringshandsken.
  Det er simpelt, men det virker. Nypudsede vinduer, rent køkken og badeværelse givet et godt helhedsindtryk.

   
 4. Oprydningen.
  Det er dit hjem, og det behøver ikke ligne et udstillingskatalog. Red sengene, fold tæpperne og husk børneværelserne.

   
 5. Husk hyggen.
  Tændte lys, friske blomster og god udluftning. Det får de potentielle købere til at føle sig godt tilpas, mens de kigger sig omkring.

   
 6. Find malerpenslen frem.
  Trænger et par af væggene til en opfriskning? Det kan give nyt liv og lys til et rum, når væggene er helt nymalede.

   
 7. Gør-det-selv.
  Hænger ledningen til loftslampen eller mangler der et par fodpaneler? Det er altid en god ide at finde værktøjskassen frem og få de sidste projekter på plads.

Tilmeld dig Nordea Kredit BoligNyt og bliv opdateret på den seneste udvikling på rente- og boligmarkedet

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.