Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

22. jun. 2018

Huse sælges i turbofart over hele landet

Til-salg-skiltene får ikke lov til at stå særlig længe. Næsten halvdelen af alle huse på landsplan bliver solgt på mindre end tre måneder, viser tal fra danbolig.

© danbolig

© danbolig

Man skal være hurtig ved havelågen, hvis man vil have fingre i de mest eftertragtede huse. I gennemsnit bliver næsten halvdelen af husene på landsplan solgt på mindre end tre måneder, og knap 20 procent af husene bliver sat til salg og solgt på under en måned.

Det viser nye tal over turbohandler fra danbolig, som er beregnet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit. På landsplan har andelen af hurtige handler været størst i kommunerne Vallensbæk, Tårnby, Ishøj, Egedal, København og Skanderborg kommuner.

”Boligmarkedet har fået det væsentligt bedre, og det ved køberne godt. Der er rift om de mest attraktive huse, og derfor skal man være hurtig, hvis det rigtige hus sættes til salg,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Hurtige salg og højere pris

Når køberne er parate til en hurtig handel, afspejler det sig også i de gennemsnitlige kvadratmeterpriser. Huse, der sælges på under tre måneder, har på landsplan en kvadratmeterpris, der er godt 20 procent højere, end de huse, der er til salg i over tre måneder.

Forskellen i kvadratmeterprisen skyldes, at husene typisk er mere eftertragtede i lokalområdet, men også at der ikke gives nær så store prisafslag på de hurtige handler.

”Det er ofte huse i god stand og med god beliggenhed, der sælges hurtigt. Derfor er det naturligt, at kvadratmeterprisen er højere på turbohandlerne. Men en hurtig handel drejer sig også om at sætte den rigtige pris fra start af,” siger Per Bie.

Skarp pris lokker køberne

”Den skarpe udbudspris lokker køberne til, og når interessen er stor, er der ikke så meget at forhandle om. Derfor er prisafslagene typisk ret beskedne på de hurtige handler, og det gør samtidig den endelige salgspris højere,” siger han.

Tallene fra danbolig viser, at der i gennemsnit kun forhandles tre procent af den første udbudspris på turbohandler på landsplan, mens det er 10 procent for de huse, der er til salg i mere end tre måneder.

Gennemsigtighed i bolighandel

Ifølge boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann er det et spørgsmål om forhandlingsmagt mellem køber og sælger.

”Internettet har gjort bolighandel meget gennemsigtig. Alle kan se, hvor lang tid en bolig har været til salg, og om den er blevet sat ned i pris undervejs. De informationer bruger køberne i deres forhandling. Er der tale om en bolig, der har været til salg længe, er det naturligt, at køberne går hårdere til sælger,” siger hun.

Turbohandler i dit område

Kilde: danbolig og Nordea Kredit

 

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.