Lad os sætte pris på din nysgerrighed

Book en gratis vurdering nu

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

25. jul. 2019

Sådan er aldersfordelingen på sommerhusmarkedet

Kun hver femte sommerhuskøber er under 40 år. De øvrige sommerhuskøbere er 40 år eller derover. Det viser en opgørelse over aldersfordelingen på sommerhusmarkedet.

© danbolig

© danbolig

Når man kommer i den alder, hvor der oftest står plus foran brillestyrken, så er man også kommet i en alder, hvor man begynder at tænke på sortmalede træhuse, fuglefløjt og højt til himlen. Sådan lyder konklusionen på danboligs opgørelse over sommerhuskøberne, hvor 50+’erne fylder godt i statistikken.

Tallene fra danbolig viser, at 53 procent af alle de købere, der har handlet sommerhus gennem danbolig i 2019, har været 50 år eller derover. Ud af de 53 procent er 31 procent i 50’erne, mens 23 procent er i 60’erne eller ældre. Det er en højere gennemsnitsalder, end det resterende boligmarked.

”For mange familier er sommerhuset det naturlige samlingssted i ferier og weekender, og når mange sommerhusejere samtidig gerne låner sommerhuset ud til familie og venner, får mange glæde af det,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

Mange køber sommerhus

De seneste år har handelsaktiviteten været høj på sommerhusmarkedet. På landsplan er der de seneste to år blevet solgt over 7.600 sommerhuse om året, og det er det højeste antal siden sommerhusmarkedet toppede sidste gang i 2005. Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit, mener, at der er flere forklaringer på udviklingen:

”Sommerhusmarkedet har det først og fremmest godt, fordi boligmarkedet har det godt. Når boligejerne oplever, at friværdien stiger, så stiger lysten til at købe sommerhuse også. Den lave rente, der gør det billigt at finansiere købet, forstærker tendensen,” siger Lise Nytoft Bergmann og supplerer:

”De seneste år er reglerne for sommerhuskøb blevet lempet, så man i dag kan låne op til 75 procent af sommerhusets værdi i realkreditinstituttet mod tidligere 60 procent, ligesom bundfradraget for udlejning er blevet hævet, så man kan beholde flere penge selv, hvis man lejer sommerhuset ud,” siger boligøkonomen.

Samtidig har pensionister nu lov til at bruge sommerhuset som helårsbolig efter bare et enkelt års ejerskab mod tidligere otte års ejerskab. De forhold har alt andet lige gjort det mere attraktivt at blive sommerhusejer, når vi nærmer os pensionsalderen.

De unge på sommerhusmarkedet

Tallene fra danbolig viser også, at kun 4 procent af sommerhuskøberne på landsplan er under 30 år, mens 15 procent er under 40 år.

”De yngre er ikke helt fraværende på sommerhusmarkedet, men formuen bliver som regel større med alderen, og samtidigt har de unge flere udgifter, hvis de har hjemmeboende børn, så køberne er typisk lidt ældre, inden de bevæger sig ind på sommerhusmarkedet” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.