Få gratis vurdering

Måske din bolig også er steget i værdi?

0

0 projektsalg

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

02. sep. 2020

Feriepenge kan veksles til boligkøb

Udbetalingen af de indefrosne feriepenge kan være en håndsrækning til udbetalingen på den første bolig. Her kan du se, hvor langt feriepengene rækker i din kommune.

@ danbolig

@ danbolig

Det kan være fristende at bruge udbetalingen af de indefrosne feriepenge til at forsøde tilværelsen, men for mange førstegangskøbere kan feriepengene også være en adgangsbillet til at få foden inden for på boligmarkedet.

”Udbetalingen af de indefrosne feriemidler kan være en håndsrækning til udbetalingen på de obligatoriske fem procent af købesummen og give førstegangskøbere hurtigere adgang til boligmarkedet,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.

For at få adgang til boligmarkedet skal opsparingen være stor nok til at dække fem procent af boligens købspris og tinglysningsafgiften på ejendommens skøde. På baggrund af tal fra Boligsiden har Nordea Kredit regnet på, hvor langt feriepengene rækker til udbetalingen på de fem procent.

Feriepenge veksles til boligkøb

I beregningerne har Nordea Kredit taget udgangspunkt i to nyuddannede akademikere, som hver især har en månedlig indkomst på 40.000 kroner før skat. Ifølge beregningerne vil de samlet set få udbetalt omkring 37.200 kroner i feriepenge efter skat.

Hvis parret vil købe et hus til 2.000.000 kroner, så skal have sparet 100.000 kroner op til udbetalingen på de fem procent. Det betyder, at førstegangskøberne med hjælp fra feriepengene kan nedbringe beløbet til 62.800 kroner.

Fem smutveje til udbetalingen på den første bolig

”Hvis man ønsker at træde ind på boligmarkedet og endnu ikke sparet hele beløbet op, så kan feriepengene være med til at polstre opsparingen, og for andengangskøberne kan feriepengene giver større råderum til personlige tilpasninger af boligen,” siger Per Bie.

Den største gevinst

Boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, mener, at det er fornuftigt at bruge feriepengene til at gøre boligdrømmen til en realitet.

”Som udgangspunkt er en bolig en god investering og et godt sted at placere sine penge. Når det er sagt, skal et hus betragtes som en langsigtet investering, hvor den største gevinst er den tryghed, der skabes ved at have en base til sin familie,” siger Lise Nytoft Bergmann.

Udbetalingen af de indefrosne feriemidler er frivillig og svarer til feriegodtgørelse for tre uger. Beløbet på udbetalingen bliver beregnet ud fra ens lønindkomst i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. marts 2020 og udbetales efter planen senest til oktober i år.

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.