Flere boliger sælges direkte fra skuffen

Mange boliger bliver solgt direkte fra ejendomsmæglerens skuffe og når aldrig at komme officielt til salg. På landsplan er antallet af boliger solgt fra skuffen steget med 62 procent det seneste år sammenlignet med året forinden. Det viser en opgørelse over antallet af skuffesalg, som er lavet af danbolig.

par kigger på boliger fra ipad i sofa

Mange boliger bliver solgt direkte fra ejendomsmæglerens skuffe og når aldrig at komme officielt til salg. På landsplan er antallet af boliger solgt fra skuffen steget med 62 procent det seneste år sammenlignet med året forinden. Det viser en opgørelse over antallet af skuffesalg, som er lavet af danbolig.


”Der har været en ekstraordinært stor handelsaktivitet og meget få boliger at vælge mellem det seneste år. Det har gjort det sværere for boligkøbere at få adgang til de ledige boliger på markedet og fået mange til at skrive sig op i vores køberkartotek,” siger Per Bie, administrerende direktør i danbolig a/s.


Den største stigning ses i landsdel København by, hvor skuffesalg er steget med 198 procent det seneste år. I landsdel Nordsjælland er der tale om en stigning på 87 procent, mens stigningen i Vest- og Sydsjælland lander på 82 procent.

Køberkartotek åbner døre

Begrebet skuffesalg dækker over, at boligen ikke bliver annonceret på nettet eller i avisen og ikke får registreret liggetid. I stedet bliver boligen noteret i mæglerens køberkartotek og matchet med de købere i kartoteket, hvor boligen passer med deres ønsker til pris, størrelse, stand og beliggenhed.
”Køberkartoteket giver adgang til et stort udvalg af boliger, som ikke er til salg på nettet eller i avisen. I det nuværende marked med lavt boligudbud og mange købere kan det derfor være en stor fordel at tilmelde sig køberkartoteket,” siger Per Bie.

Tilmeld dig dig danboligs køberkartotek her

Det kommer an på den enkelte bolig, om skuffesalg er en fordel for sælgeren, men i de fleste tilfælde vil et traditionelt salg med fuld synlighed give det bedste salgsresultat. Det giver større sandsynlighed for et hurtigt salg og en god pris, når boligen er synlig for alle potentielle kunder.

Jagten på boligen

Ifølge boligøkonom fra Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, er det stigende antal skuffesalg et udtryk for, at det generelt går godt på boligmarkedet.
”Det går stærkt i det nuværende marked, og det sætter boligsælgerne i en gunstig situation, hvor de kan undgå opmærksomheden ved at have boligen annonceret til salg offentligt og kun vise deres bolig frem for udvalgte købere,” boligøkonom Lise Nytoft Bergmann og tilføjer:
”Skuffesalg giver sælgerne mulighed for at teste markedet af uden at tælle liggedage eller lade hele kvarteret vide, at familien går i flytteplaner. Det giver sælgerne en diskretion omkring salget af deres bolig, som mange foretrækker.”

Stor stigning i skuffesalg

Landsdel Stigning
Bornholm 57%
Fyn 69%
København by 198%
Københavns omegn  50%
Nordjylland 107%
Nordsjælland 87%
Sydjylland  16%
Vest - og Sydsjælland 82%
Vestjylland 25%
Østjylland 52%
Østsjælland 13%
Hovedtotal 62%

Skuffehandler i danbolig-kæden fra april 2020 til marts 2021 sammenlignet med samme periode året før