Interesse for boligvurderinger når rekordniveau

Udviklingen på boligmarkedet har gjort mange boligejere nysgerrige på, hvad deres bolig er værd. Det viser de rekordmange tilmeldinger til danboligs faste vurderingsweekend.

@ danbolig

Boligmarkedets udvikling under coronakrisen har gjort mange boligejere nysgerrige på, hvad det betyder for værdien af deres bolig. Det oplever ejendomsmæglerkæden danbolig, der fik rekordmange tilmeldinger til deres landsdækkende vurderingsweekend.

”Boligmarkedet er lige nu kendetegnet ved et historisk lavt udbud af boliger, stor handelsaktivitet og høje salgspriser. Det har fået mange boligejere til at tilmelde sig vores vurderingsweekend for at få en kvalificeret vurdering af udbudsprisen i det aktuelle marked,” siger Signe Poulsen, presse- og kommunikationsansvarlig i danbolig a/s.

Boligprisprognose: Sådan forventes huspriserne at udvikle sig

STATUS PÅ BOLIGMARKEDET

Der er sket meget på boligmarkedet i år. Salgspriserne har slået rekord, handelsaktiviteten er høj, og udbuddet af boliger er rekordlavt.

Forklaringen på det historisk lave udbud skal findes i, at der i en længere periode har været flere købere end sælgere i markedet, og selvom der bliver sat mange nye boliger til salg, er handelsaktiviteten så høj, at udbuddet af boliger ikke kan følge med efterspørgslen.

I et marked med færre ledige boliger og mange interesserede købere er der højere konkurrence om boligerne. Det har haft en positiv effekt på boligmarkedet, som i øjeblikket er kendetegnet ved høje salgspriser, lave liggetider og lave prisafslag.

Her får du et overblik over udviklingen i salgspriser, handelsaktivitet og boligudbud.

Tabel 1

Tabel 2

Tabel 3

Kilde: Boligsiden

Vurderingsweekenden er et tilbud til boligejere over hele landet, som ønsker en gratis og uforpligtende vurdering af udbudsprisen på deres bolig. Den blev afholdt i weekenden 26.-27. september og fik mere end 1.400 tilmeldinger. Det er det næsthøjeste niveau, siden den første vurderingsweekend i 2015.

Få klar besked

En salgsvurdering består af en grundig gennemgang af boligen, hvor mægleren giver et konkret bud på boligens værdi ud fra den lokale markedssituation. Under besigtigelsen vurderer mægleren ikke kun boligen ud fra stand, beliggenhed og størrelse, men kan også give konkrete råd til en eventuel optimering af salgsprisen.

Salgsvurderinger henvender sig både til boligejere, der overvejer at flytte og derfor gerne vil have en uforpligtende vurdering af udbudsprisen, og til boligejere med mere konkrete salgstanker og behov for kende deres muligheder.

Flere boliger sælges til overpris over hele landet

”Uanset om man går i salgstanker eller ej, er det sund fornuft at få en løbende vurdering af ens bolig. Boligkøb er en af livets største og vigtigste investeringer, så det er fornuftigt at holde sig opdateret på, hvad den er værd, og det kan vores ejendomsmæglere hjælpe med,” siger Signe Poulsen.

Sund fornuft

De seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgspriserne er steget på alle boligtyper. På landsplan er salgsprisen på villaer og rækkehuse steget med 4,1 procent det seneste år. Ejerlejligheder er steget med 6,4 procent, mens sommerhuse er steget med 10 procent.

”Der er sket meget på boligmarkedet i år. Salgspriserne har slået rekord, handelsaktiviteten er høj, og udbuddet af boliger er rekordlavt. Vi oplever derfor, at mange boligejere i øjeblikket benytter sig af muligheden for at få en opdateret vurdering af deres bolig,” siger hun.

Hvis du ikke nåede at tilmelde dig vurderingsweekenden, kan du stadig blive klogere på din boligs værdi ved at booke en gratis salgsvurdering på danbolig.dk/vurderingsweekend eller kontakte din lokale danbolig-mægler.

Bestil en gratis salgsvurdering hos danbolig

EJENDOMSMÆGLERENS ANBEFALINGER

Førstehåndsindtrykket er afgørende for købernes vurdering af boligen. Her kan du læse et par af danboligs råd til, hvad du selv kan gøre for at give det bedste indtryk af din bolig.

  • Giv indkørslen en kærlig hånd. Hvordan ser din bolig ud udefra, når køberne ankommer? Det første helhedsindtryk af boligen er vigtigt.
  • Frem med plæneklipper og hæksaks. Haven er vigtig for mange købere, så et par timer med havearbejde er tiden og besværet værd.
  • På med rengøringshandsken. Det er simpelt, men det virker. Nypudsede vinduer, rent køkken og badeværelse giver et godt helhedsindtryk.
  • Oprydningen. Det er dit hjem, og det behøver ikke ligne et udstillingskatalog. Red sengene, fold tæpperne og husk børneværelserne.
  • Husk hyggen. Tændte lys, friske blomster og god udluftning. Det får de potentielle købere til at føle sig godt tilpas, mens de kigger sig omkring.
  • Find malerpenslen frem. Trænger et par af væggene til en opfriskning? Det kan give nyt liv og lys til et rum, når væggene er helt nymalede.
  • Gør-det-selv. Hænger ledningen til loftslampen, eller mangler der et par fodpaneler? Det er altid en god ide at finde værktøjskassen frem og få de sidste projekter på plads.

Kilde: danbolig

Vi står stadig sammen om at passe på hinanden

Boligmarkedet sigter mod en blød landing

Boligkøbere får flere varer på hylderne