Køberrådgiveren er en ekstra mand på holdet

Banken skubbede Kathrine og Nicklas ned til køberrådgiver Andreas – og sådan fik de tryghed gennem boligkøbet.

Kathrine Staal er landskampansvarlig i Dansk Håndbold, og Nicklas Askling er selvstændig videofotograf. De har fået køberrådgivning af Andreas Friis Winther, danbolig Næstved. Rækkehuset i Vallensbæk er Kathrines første boligkøb. Foto: Nicklas Askling

I ti måneder havde Kathrine Staal og Nicklas Askling kigget efter den bolig, som skulle danne ramme om deres kommende familie. Parret ville gerne flytte ud fra København, og efter lang tids søgen havde de fået øje på et lovende rækkehus i Vallensbæk. Nu begyndte tilstandsrapporter, ejerskifteforsikring og budgivning at tårne sig op. 

»I løbet af de ti måneder var det aldrig gået op for mig, hvad der skulle ske, hvis vi gerne vil købe et af de huse, vi er ude at kigge på. Det er vel bare sådan noget man gør, tænkte jeg,« fortæller Kathrine Staal.   

Det var det ikke, viste det sig. Nicklas Askling havde købt bolig tidligere, men det var Kathrine Staals første bolighandel, og hun fik nerver på.

»Man lærer ikke noget om boligkøb, før man står i det. Jeg sad der med en følelse af at være uvidende og dum, fordi jeg måske burde vide de her ting. Jeg skulle lægge alt, hvad jeg ejede og havde, men jeg vidste faktisk ikke, hvad jeg foretog mig, og jeg var bange for at blive snydt. Forinden havde jeg ide om, at ejendomsmægleren var en mægler mellem køber og sælger, men det var det bare ikke,« fortæller Kathrine Staal.

Fra stress til roligt overblik

Samtidig tikkede uret, for ejendomsmægleren kredsede om parret og gjorde opmærksom på den store interesse for rækkehuset.

»Når man kigger på huse, er det som om man har rigtigt god tid – lige indtil man står med det rigtigt. Så skal ingen snuppe det foran en! Hvis man så skal handle en smule i stress og jag, tager man ikke ordentlig stilling og får kigget det hele igennem – og hvad så, hvis det koster 200.000 mere?« spørger Kathrine Staal retorisk.

Banken anbefalede Kathrine Staal og Nicklas Askling at kontakte køberrådgiver Andreas Friis Winther hos danbolig Næstved, og derefter vendte hele oplevelsen.

»Andreas var helt genial og meget, meget pædagogisk. Han tog det stille og roligt, førte os igennem alle processerne og oversatte ejendomsmæglersproget for os. Fordi han selv var mægler på den anden side, lod han sig ikke presse. Det var virkelig rart, og det var de nemmeste penge at give ud, for det gav tryghed, at jeg vidste præcis, hvad jeg sagde og gjorde,« siger Kathrine Staal.

Ville vælge Andreas igen næste gang

Andreas Friis Winther fandt blandt andet ud af, at der var rod i pantebrevene, og han hjalp parret med at holde is i maven og meddele, at det forhindrede et køb lige nu. Køberrådgiveren var som at få en ekstra mand med på holdet, fortæller Kathrine Staal.

»Der var en kæmpe tryghed i at have én, der fortalte, hvad der stod i papirerne – og som også lavede papirarbejdet, havde kontakten med ejendomsmægleren og forklarede, hvad jeg skulle skrive i en mail og hvad næste step var,« siger Kathrine Staal. Hun fik mulighed for at stille spørgsmål igen og igen for at føle sig sikker: ”Hvad koster det mig, hvis jeg fortryder? Hvad hvis jeg trækker mig ud nu; kan jeg det?”

»Jeg sagde flere gange til Andreas, at han skulle huske at sige, hvornår vi egentlig købte huset, for jeg vidste det ikke. Jeg spurgte og spurgte, og han tog det ikke personligt. Behovet var nok ikke lige så stort for Nicklas som for mig, men nogle gange skal man investere i trygheden, så begge har god følelse,« siger Kathrine Staal.

Endelig sagde Andreas: ”Nu køber du huset, Kathrine, så nu skal du mærke efter” – og siden begyndelsen af 2022 har parret boet i rækkehuset i Vallensbæk.

Måske flytter de videre på et tidspunkt, og da kommer Andreas til at være med fra første fløjt.

»Jeg ville altid vælge Andreas igen, fordi jeg har brug for at stole på folk. Så lægger jeg gerne mine penge i det,« siger Kathrine Staal.

Mæglerens beskrivelse af rækkehuset i Vallensbæk:

Drømmer I om et velindrettet og moderne rækkehus, der er så godt som vedligeholdelsesfrit? Og er det vigtigt for jer med en central beliggenhed, hvor der samtidig er roligt og børnevenligt? Hvis ja, så er denne bolig et perfekt match. Rækkehuset er opført i 2008 og rummer en optimal planløsning med fin plads til både børn og voksne. Udenfor venter jer en dejlig, ugeneret gårdhave med tilhørende udhus, og bilen parkeres nemt og bekvemt i den private carport lige ved hoveddøren.