Vurderingsweekend: Er dit sommerhus, din lejlighed eller dit hus blevet mere værd? Ja, sandsynligvis

Både villaer, ejerlejligheder og sommerhuse er steget i løbet af første halvår af 2024 – og i weekenden 5-6. oktober kan du som boligejer få en gratis og uforpligtende ekspertvurdering af din bolig gennem danbolig.

Ungt par står i køkkenet sammen med en ejendomsmægler fra danbolig

Det første halve år af 2024 har budt på store overraskelser på boligmarkedet og en hel del politisk opmærksomhed i medierne om boligpriser, ejendomsvurderinger og rentebevægelser. Du har måske overvejet, hvad din bolig er blevet værd – og det kan du få svar på ved danboligs Vurderingsweekend 5.-6. oktober, hvor alle danbolig-mæglere landet over tilbyder gratis vurdering af din bolig.

Måske skiller din bolig særligt ud i forhold til det lokale marked?

Ejerlejlighederne trodser prognoserne

Mange steder er ejerlejlighederne steget til trods for de nye ejendomsvurderinger. Ikke kun Hovedstadsområdet, men også byer som Aarhus, Horsens, Hørsholm og Esbjerg har oplevet stigninger i salgspriserne på ejerlejligheder. På landsplan er Horsens dén kommune, hvor lejligheder er steget mest – nemlig mere end 20 procent

Klik her og læs om lejlighedernes prisstigninger på Boligsiden

Måske er din lejlighed også blevet mere værd? Tilmeld dig Vurderingsweekend og få din lokale mægler ud og vurdere din bolig. Det er gratis og uforpligtende – og du behøver ikke gøre noget på forhånd.

Sommerhusene sætter prisrekord

Det har desuden været et rekordår for sommerhuspriserne, ifølge tal fra Boligsiden, og mange steder strømmer køberne til om efteråret efter en dejlig sommerferie i fritidshus. 40 procent af sommerhusene bliver faktisk solgt om vinteren, så du kan med fordel afprøve værdien af dit sommerhus ved Vurderingsweekenden 5-6. oktober.

På landsplan kostede et gennemsnitligt sommerhus på 90 kvadratmeter i juni 2,1 millioner, viser Boligsidens tal. Den gennemsnitlige salgspris i juni var 23.377 kroner pr. kvadratmeter.

Det er helt i orden, hvis du bare er nysgerrig – vi forventer ikke, at du sætter din bolig til salg efter ejendomsmæglerens besøg. Vi sætter ganske enkelt weekenden af til at give dig indblik i din boligs værdi. Det koster ikke noget, og du skal kun bruge noget af din tid på at deltage i Vurderingsweekend.

Villamarkedet står stærkt

Parcelhuse og rækkehuse er i høj kurs med større udbud, højere priser og mindre afslag.

Den gennemsnitlige salgspris for danske parcelhuse endte i juni på 17.408 kroner pr. kvadratmeter, viser tal fra Boligsiden. Fra december 2023 til juni 2024 er huspriserne steget med 3,5 procent, hvilket svarer til, at værdien på gennemsnitligt hus på 150 kvadratmeter er steget med knap 90.000 kroner i løbet af første halvår af 2024.

Samtidig er nedslagene i hushandlerne mindsket i store dele af landet, hvilket danbolig tidligere har skrevet om i denne nyhed. Du kan således måske ikke bare få en højere vurdering for din villa eller dit rækkehus, men også forvente at holde fastere i udbudsprisen, hvis du vælger at sætte til salg.

Til Vurderingsweekend fortæller vi blandt andet om din boligs værdi, boligsituationen i dit nabolag, liggetiden i området og antallet af mulige købere til netop din bolig lige nu.

Du er inviteret til Vurderingsweekend

Hør, om din bolig også er steget i værdi

Vær med til Vurderingsweekend d. 5. eller 6. oktober, hvor vi besøger så mange boligejere som muligt. Det er nemt, gratis og uforpligtende.