Huseftersynsordningen

Huseftersynsordningen er en bekendtgørelse lavet i tilknytning til Forbrugerbeskyttelsesloven. Ordningen rummer reglerne for, hvordan der skal udarbejdes en tilstandsrapport, hvem huseftersynet må udføres af samt bygningsgennemgangens udførelse og formål.

Du kan som sælger frigøre dig for dit sædvanelige 10-årige ansvar for skjulte fejl og mangler ved at få foretaget huseftersyn og forsyne køber med en tilstandsrapport, elinstallationsrapport, et tilbud om ejerskifteforsikring og en erklæring om at ville betale halvdelen af præmien til ejerskifteforsikringen.

Det er dog frivilligt, om du som sælger ønsker at benytte dig af huseftersynsordningen. Ligeledes er det frivilligt, om køber ønsker at tegne ejerskifteforsikring. Dog er det en god ide med en huseftersynsordning for både køber og sælge – køber sikre sig mod eventuelle skader ved boligen og sælger kan frigøre sig for sit almindelige ansvar for skjulte fejl og mangler.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Med mere end 140 butikker er der altid en lokal mægler, som står klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

Hvad er din bolig værd?

Inden du tager den endelige beslutning om at sætte din bolig til salg, vil du måske også gerne vide lidt om, hvad du kan få for din bolig. Indtast din adresse og få et uforpligtende boligskøn af din bolig ud fra statistiske beregninger. Se også hvordan dine egne indsigter om din boligs stand, beliggenhed og energiniveau kan påvirke værdien.