Elinstallationsrapport

Elinstallationsrapporten giver et overblik over bygningens elinstallationer.

For at sælger kan blive frigjort for sit 10 årige mangelansvar, skal sælger bl.a. fremlægge tilbud på ejerskifteforsikring. Dette tilbud hviler på bl.a. den elinstallationsrapport, som sælger kan få udarbejdet på ejendommen.

En elinstallationsrapport udarbejdes af en autoriseret elinstallatørvirksomhed. Virksomheden laver en uvildig, professionel gennemgang af boligens elektriske installationer, deres lovlighed og funktionsdygtighed.

Ved gennemgangen vurderes elinstallationernes funktionsdygtighed og hvorvidt de opfylder de krav, som var gældende, da de blev udført. Gennemgangen skal foretages af de bygninger, som hører med til boligen eksempelvis garage, skur. Elinstallationsrapporten består af seks karakterer. Karaktererne er alene vurderinger af installationernes lovlighed og funktionsdygtighed. De siger intet om prisen for eventuelle ulovligheders udbedringer. Karaktersystemet i elinstallationsrapporten minder om karaktersystemet i tilstandsrapporten, men de dækker ikke over det samme.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Med omkring 150 butikker er der altid en lokal mægler, som står klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

Hvad er din bolig værd?

Inden du tager den endelige beslutning om at sætte din bolig til salg, vil du måske også gerne vide lidt om, hvad du kan få for din bolig. Indtast din adresse og få et uforpligtende boligskøn af din bolig ud fra statistiske beregninger. Se også hvordan dine egne indsigter om din boligs stand, beliggenhed og energiniveau kan påvirke værdien.