Par sidder med boligrådgiver Par sidder med boligrådgiver

Forhandling og købsaftale

Boligsalget går her ind i den sidste fase. Nu handler det ikke om markedsføring og prisstrategi, men om indkomne bud og forhandling – og derefter om udarbejdelse af købsaftale og skøde. Vi er med hele vejen og sikrer, at du kommer i mål med det bedst mulige salg.

Bud og forhandling

Hvis du kommer i den heldige situation, at der er flere, som ønsker at købe din ejendom, kan du tage det helt roligt. Der er nemlig faste regler for, hvordan sådanne situationer skal håndteres fra ejendomsmæglerens side. Ejendomsmægleren er forpligtet til at forelægge alle købstilbud for dig. Herefter er det dig, der vælger det videre forløb.

Du kan vælge at acceptere ét af købstilbuddene og dermed vælge den endelige køber, eller at forkaste samtlige forelagte købstilbud og bede ejendomsmægleren udbyde ejendommen i budrunde. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du tager en snak med din personlige mægler.

Købsaftale

Når den rette køber er fundet, og prisen er forhandlet, skal købsaftalen udarbejdes. Det står vi for, men som sælger er der en række forhold, som du skal være opmærksom på, da det er en endelig og bindende skriftlig aftale om at overdrage din ejendom til køber. Vi gennemgår derfor gerne aftalen med dig, så vi kan afklare eventuelle spørgsmål.

Dokumenter

Når du sælger din bolig, er der en række dokumenter, du skal have klar. Vi giver dig det fulde overblik i vores dokumentguide.