Ejendomsskattebillet

Er du boligejer – eller på vej til at blive det – kan du med fordel sætte dig ind i, hvordan ejendomsskatten påvirker din økonomi.

Fra 1. januar 2024 er betalingen af ejendomsskat flyttet fra kommunen til staten, hvilket betyder at ejendomsskatten opkræves over din forskuds- og årsopgørelse.

Du kan læse mere om ejendomsskattebillet og grundskyld samt beregning og betaling heraf på siden her: Grundskyld og ejendomsværdiskat.

Hvad er grundskyld?

Grundskyld er en ejendomsskat, der betales af alle boligejere – uanset om du selv bebor din bolig eller ej. Grundskyld administreres og opkræves fra 2024 via af forskuds- og årsopgørelsen, og skatten betales af grundens værdi på baggrund af den offentlige ejendomsvurdering.

Grundskylden bliver beregnet ud fra et beskatningsgrundlag, der tager udgangspunkt i den offentlige vurdering fratrukket 20%. De 20% fratrækkes som et forsigtighedsprincip, og det er derfor kun det resterende, som udgør beskatningsgrundlaget til at beregne grundskylden.


Beskatningsgrundlaget bliver derefter ganget med den kommunale grundskyldspromille. De enkelte kommuner fastsætter selv grundskyldspromillen, der skal betales. Se din kommunale grundskyldspromille her. Og deraf kommer din egen grundskyld.

Bliv klogere op de nye boligskatteregler

De nye offentlige ejendomsvurderinger, der trådte i kraft fra 2024 er endnu ikke klar. Du skal derfor betale skat af en foreløbig vurdering. Hvis du vil vide mere om de offentlige ejendomsvurderinger og de nye boligskatteregler, kan artiklen, "Nye boligskatteregler i 2024", gøre dig endnu klogere.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Med mere end 140 butikker er der altid en lokal mægler, som står klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

Kender du værdien af din egen bolig?

Inden du træffer den endelige beslutning om at sætte din bolig til salg, vil du måske gerne vide, hvad du kan få for din bolig. Med BoligSkøn får du et statistisk beregnet skøn af din boligs værdi på et øjeblik ved at svare på 5 spørgsmål om boligens stand. Vil du have en præcis salgsvurdering, kan du få en af os - gratis og uforpligtende.