ungt par kigger på ipad

Salgsomkostninger / Vederlagstyper

Der er en række omkostninger forbundet med at sælge sin bolig. En af dem er det vederlag, ejendomsmægleren beregner sig for sit arbejde og beregnes efter nærmere aftale. Ud over ejendomsmæglerens vederlag er der omkostninger til markedsføring, dokumentation og udlæg til tredjemand.

Salg efter regning

Vælger du, at ejendomsmæglerens vederlag skal betales efter regning, skal du betale ejendomsmæglerens honorar og de dokumenterede omkostninger, der er forbundet med udførelse af arbejdet og salgsprocessen. Omkostningerne skal også betales selvom boligen ikke bliver solgt inden for den aftalte periode. Hvis du opsiger formidlingsaftalen, betales der vederlag for de udførte opgaver og dokumenterede omkostninger.

Resultatafhængigt vederlag

Vælger du, at ejendomsmæglerens vederlag skal være resultatafhængigt, har ejendomsmægleren krav på vederlaget inkl. markedsføringsomkostninger, hvis boligen sælges inden for formidlingsaftalens løbetid. Herudover er ejendomsmægleren berettiget til at beregne sig betaling for faktiske udlæg til dokumentationsomkostninger og udlæg til tredjemand.

Opsiges formidlingsaftalen, betaler du et arbejdsvederlag for de udførte opgaver, tillige med dokumentationsomkostninger og udlæg til tredjemand.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Med omkring 150 butikker er der altid en lokal mægler, som står klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

Hvad er din bolig værd?

Inden du tager den endelige beslutning om at sætte din bolig til salg, vil du måske også gerne vide lidt om, hvad du kan få for din bolig. Indtast din adresse og få et uforpligtende boligskøn af din bolig ud fra statistiske beregninger. Se også hvordan dine egne indsigter om din boligs stand, beliggenhed og energiniveau kan påvirke værdien.