Salgsprocessen trin for trin

Uanset om du har solgt en bolig før eller ej, kan det være rart at kende til hele processen. Vi giver dig det fulde overblik over hele salgsprocessen – fra boligvurdering til købsaftale og overdragelse af din bolig.

Par der sidder med en ejendomsmægler Par der sidder med en ejendomsmægler

1. Få en gratis boligvurdering

Hvis du overvejer at sælge din bolig, er første skridt at finde ud af, hvad din bolig er værd. Start derfor med at få danboligs præcise boligvurdering. Så ved du, hvad du kan forvente ved et boligsalg i det nuværende marked. Vi foretager en grundig gennemgang af hele din bolig, og giver dig kompetent rådgivning om det bedste boligsalg. Hos danbolig er en salgsvurdering altid gratis og uforpligtende.

Du kan også starte med at tjekke din boligs værdi online med BoligSkøn. Du indtaster blot din adresse og svarer på fem spørgsmål om boligens stand. Det tager kun et øjeblik.

Par underskriver dokument hos ejendomsmægler

2. Formidlingsaftale

Hvis du vælger at sætte til salg hos danbolig, starter samarbejdet med en formidlingsaftale. Formidlingsaftalen er en skriftlig aftale mellem os om, at din bolig skal udbydes til salg. Her aftaler vi de nærmere vilkår for salget af din bolig. Så er rammerne for dit boligsalg er helt på plads.

3. Markedsføring af din bolig

Vi forstår vigtigheden i at præsentere din bolig til de relevante potentielle købere. Derfor skræddersyr vi en markedsføringsplan til dig, der passer til den salgsstrategi, du har for din bolig. Vi lægger sammen en plan, hvor vi tager afsæt i følgende:

Innovativ boligpræsentation

Vi sørger for, at din bolig får et stærkt visuelt udtryk på nettet. På danbolig.dk bliver din bolig bl.a. præsenteret med professionelle fotos, skarpe boligfilm mv., så den træder frem og skiller sig ud.

Målrettet annoncering

Med intelligent annoncering sørger vi for en præcis og målrettet markedsføring af din bolig der, hvor køberne er. Det gør vi blandt andet digitalt med danbolig Clevr mod potentielle købere i hele landet.

Køberkartotek

Vi matcher din bolig med relevante købere og udsender mails med nye boligmatches. Så giver vi dig de bedste forudsætninger for et hurtigt boligsalg – måske har vi allerede køberen?

Vores Nabolag

Vores Nabolag er en unik mulighed for dig som sælger, til at hjælpe dit boligsalg på vej. Her kan du dele dine lokale indsigter med potentielle købere og gøre alt det, du elsker ved nabolaget, synligt.

Sælger Siger

Med Sælger Siger har du som sælger mulighed for at styrke din boligpræsentation med personlige beskrivelser af dit hjem. Her kan du fremhæve det, du sætter mest pris på og få din bolig til at skille sig ud.

4. Fremvisninger og åbent hus

Nu er din bolig sat til salg, og det er tid til fremvisninger og åbent hus-arrangementer. Det står vi for, men der er meget, du selv kan gøre, for at gøre din bolig købervenlig. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du gør din bolig klar.

Par med børn kigger på ipad

5. Statusmøder og Min danbolig

Vi holder løbende statusmøder. Her evaluerer vi samarbejdet og salgsplanen for at sikre, at vi er på rette spor. Du får også adgang til Min danbolig, hvor du selv kan følge med i dit salg døgnet rundt.

6. Købsaftale

Når den rette køber er fundet, skal købsaftalen underskrives. Købsaftalen indeholder vigtige oplysninger om ejendomshandlen, så både du og køber er enige. Vi er med dig hele vejen og sikrer, at du kommer i mål med det bedst mulige boligsalg.

Par får overdraget nøgler

7. Overdragelse

Når købsaftalen er underskrevet, skal boligen overdrages til de nye ejere. Vi er med helt til det sidste og tilbyder også at deltage på overdragelsesdagen, hvis du ønsker det.

Er du nysgerrig på din boligs værdi og potentielle købere?

Tjek din boligs værdi online

Få et hurtigt og gratis skøn af din boligs værdi ved at svare på 5 spørgsmål om boligens stand.

Find købere til din bolig

Vi har flere tusinde potentielle købere i vores køberkartotek. Se hvor mange købere, vi har til din bolig