Ejendomsdatarapport

En ejendomsdatarapport samler og formilder ejendomsoplysninger til brug i en bolighandel. Oplysningerne bliver hentet fra offentlige registre og myndigheder.

Overblik over dokumenterne

Når du har besluttet dig for at sælge din bolig – og har indgået en formidlingsaftale med din lokale ejendomsmægler – er der en række dokumenter vedrørende boligen, du skal fremskaffe. Dokumenterne skal både bruges til udarbejdelse af salgsmaterialet, men de skal ligeledes videregives til køber, så denne sammen med sin rådgiver har dokumentation over vigtige data knyttet til boligen.

Ejendomsdatarapporten indeholder offentligt registrerede oplysninger omkring din bolig fra relevante myndigheder hentet fra landsdækkende databaser. Dokumenterne vedrører bl.a.:


Foruden ovenstående oplysninger kan rapporten også indeholde dokumenter forbeholdt ejeren af ejendommen – herunder fortrolige ejendomsoplysninger som tilstandsrapport, ejendomsskattebillet og elinstallationsrapport. Disse dokumenter fås kun såfremt ejendomsdatarapporten indhentes med NemID/Digital signatur af ejendomsejeren eller en person med fuldmagt fra ejeren.

Hvordan indhentes ejendomsdataraporten?

Hvis rapporten skal indeholde fortrolige ejendomsoplysninger, skal bestillingen foretages af ejendommens ejer ved login med NemID/Digital signatur. Som ejer er der også mulighed for at give elektronisk fuldmagt til fx en ejendomsmægler, så denne kan få adgang til at indhente private som offentlige oplysninger. Aftal derfor med din personlige mægler, hvem der står for at indhente dokumenterne.

Det er vigtigt at være opmærksom på at der kan være nogle af de oplysninger, kommunen kommer med, man bør undersøge nærmere. F.eks. oplyses det ofte, at der er en igangværende bygge- eller miljøsag, der berører ejendommen. Her bør man forespørge om de konkrete omstændigheder i sagen.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere?

Med omkring 150 butikker er der altid en lokal mægler, som står klar til at rådgive dig og svare på dine spørgsmål.

Hvad er din bolig værd?

Inden du tager den endelige beslutning om at sætte din bolig til salg, vil du måske også gerne vide lidt om, hvad du kan få for din bolig. Indtast din adresse og få et uforpligtende boligskøn af din bolig ud fra statistiske beregninger. Se også hvordan dine egne indsigter om din boligs stand, beliggenhed og energiniveau kan påvirke værdien.